Biobiobio

Bio för första gången på länge. Allt var sig likt, popcornlukt, läsk, gissel o tassel och böl. Men ett sånt springande ut på toalett jämnt och ständigt. Kan man ej hålla sig ska man ej bella läsk.

Diciplin tack!

Andra knivar och gafflar

Restaurangen med traditionell husmanskost stängde ner idag. Passar inte in i köpcentrets nya koncept. Det nya konceptet är tydligen att mat ska intas omgiven av stora fönster till allmänhetens beskådan, akvariumliknande ställen. Detta oavsett om det handlar om ren mat eller bara en bulle med kaffe. Den här prostitutionen att ständigt behöva visa upp sig för alla och visa att här finns jag börjar bli allt mer påfallande.

Madaro tack!

Trafikregler för alla?

Busshållplats ca 100-150 meter från korset med trafikljus. När bussen lämnar hållplatsen och det blir orange gasar föraren på för att komma över istället för att sacka in igen, vilket chauffören har god möjlighet till. Nu är det inte orange i oändligheter så det slår om till rött innan bussen nått fram och rödljuskörningen är glasklar.

Detta verkar ha blivit en sport hos en del chaufförer på regionbussarna. Förmodligen är de helt ovetande att även att köra mot gult är olagligt även om tolkningarna om det är många.

Hade de varit lika ivriga att köra in förseningar hade det varit en välsignelse.

Det personliga rummet

Den intima zonen, närmre kroppen än ca 45 centimeter, släpper vi instinktivt bara in personer vi har en väldigt nära relation till. Alla andra skapar enbart ett obehag.

Intressant frågeställning är om de som inte har den spärren att hålla sig på ett "normalt" avstånd, utan kryper upp i ansiktet på en eller sitter och hänger över en, själva inte störs av att någon inkräktar på deras intima zon.

Att t ex bli mer och mer uppträngd mot en vägg på grund av något som inte har vett att hålla avstånd utan bara flyttar sig närmre itakt med att man själv backat är enbart vämjeligt.

Elpistol eller mycket vitlök... Eller andra bra ideer för att få rummet fredat...


Vad man vill och inte vill

De som inte har jobb letar desperat efter detta.

De som har jobb pustar och stönar för att de måste jobba.

Ytterligare kommentarer överflödiga.

Idag är det Emanuels dag

Födelsedagsfirandet sågs som en okristen och hednisk rit i den tidigare kristna kyrkan. Att fira namnsdag ansågs bättre.

Traditionellt var det dock för att ersätta datum som namnsdagar användes. Det var lättare att komma ihåg namnsdagar än datum för när viktiga händelser inföll.

Och givetvis mycket bättre än att använda veckodagarna. Annars hade det varit full aktivitet om rågen skulle skördas på "lördag".

Jungfru Marie bebådelsedag...

...också känd som våffeldagen. Ännu en av dessa dagar då det speciellt ska avnjutas föda av speciellt slag. Våfflan är nog lite underskattad och tankarna går till någon sötsliksig anrättning med grädde och sylt. Faktum är att den kan användas till mycket mer än så, både som dessert och "riktiga" maträtter.

Smör, mjöl, bakpulver, salt och mjölk. Eller pulvervarianten för de som vill ta en genväg. Svårare än så är det inte!

Fram eller bak?

Så har vi nått den tiden på våren när delar av befolkningen vaknar en tid imorgon som de tror är en helt annan tid. Det är dags för sommartid igen och vi får leva utan normaltid ett antal månader.

Det är alltså fram en timme vi ska ställa klockan och enligt senaste skrämselpropaganda riskerar vi nu akut hjärtinfarkt.

Ännu lite vatten på kvarnen som för de som verkar va så fruktansvärt rädda för måndagar.

Sopor - vår nästa exportprodukt

Många bolag som samlar in returpapper säljer papperet till utlandet till ett pris långt över vad de får av svenska pappersbruk. Tror detta är bara början till en stor ny industri - återvinningsindustrin. Nästa steg är väl export av plast, plåt, glas etc. Tror inte många inser den potential som ligger i återvinningsindustrin.

Men klart, förstår man inte att källsortera hemma så förstår man nog inte det globala heller.

Mögpellar

Lagen om nedskräpning ger möjlighet att ge bötesbelopp om den är mindre allvarlig. 800 kronor kan böteslappen hamna på. Tyvärr undantas de värsta nedskräparna, nämligen rökarna och tuggummituggarna. De kastar nonchalant sina fimpar och spottar ut tuggummina precis var de själva tycker.

Ge de arbetssökande ett bötesblock och rätten att utfärda böter och sen ut och bötfäll dessa nedskräpare så det står härliga till.

Smakar det så ska det kosta!

Hädd sätt

I tidernas begynnelse, då när det började gå att köpa head set till mobilen så den inte behövde gå runt och hållas, vad det nog mer än jag som såg många dårar på stan. Människor gick runt och pratade för sig själv. Tills sladden syntes och det var uppenbart att ett samtal på mobilen pågick.

Idag är det vardagsmat, men fördommar lyser igenom. Påväg hem idag gick det en gammal och liten ruffig dama framför mig och pratade monotont för sig själv. Dåre tänkte jag, men så såg jag hörsnäckan och se hon hade mobil med head set. Och varför skulle hon inte kunna ha det. Fördomar?

Ja, rätt och slätt.

Marula Ananas

Såg i glasshyllan en glass med Marula Ananas smak och på asken syntes en ananas och ett litet gult bär som med min skarpa slutledningsförmåga borde va Marula.

På internet stod att finna att marula är ett träd som finns i södra Afrika. Barken kan användas som profylax för malaria och frukten är rik på C-vitamin och antioxidanter.

Mat är bildning!

Är periodare

Periodvis fastnar jag på www.king.com där jag haft ett konto sen länge. Spelen är många och insatserna låga, eller inget alls, vilket ju också är lågt. Intensivt under 1-2 timmar och sen kan det dröja månader till nästa gång.

Fördelar - lite tillfredsställelse på stunden, symboliks a vinster och odlande av internationella kontakter

Nackdelar - nja, finns nog inga, de förlorade pengarna kan jag vara utan

King is king

Krönika - vad är det?

Den yngre generationen ska skriva en krönika som skolarbete. Då tillfrågas den mest smarta person hon vet - nämligen mig - vad en krönika är.

Personligt skrivna nyhetskommentarer med egna åsikter, så ska det nog kunna sammanfattas. Ämnet då, ja skriv t ex om ambulanserna i Skåne som står stilla.

-Men det är väl inte kul!

Nej, men världen är inte alltid det...

Kryss på dig

Allmänbildande tidsfördiv, klurigt ibland och enkelt ibland. Men vad gjorde man innan internets tid då det började kärva till sig tänkte jag...

Använde korsordslexikon såklart!

Och kostnaderna stannar på staten

Domar avslutas allt som oftast på detta sätt och det innebär att det är skattebetalarna som för stå för advokatkostnaderna i målet. Detta oavsett om den misstänkte frikänns eller fälls. Kostnaderna understiger sällan tiotusen kronor och hamnar vanligtsvis på 30 000-50 000, men kan också bli flera hundra tusen. 

Det är sällan parter har sådan inkomst så de själva får stå för hela eller end delar av advokatkostnaderna. Givetvis är det bra för rättssäkerheten, alla har rätten att få sin sak prövad med proffesionell hjälp oavsett inkomst eller bortovarande av dito.

Men sen är frågan om våra skattepengar ska gå till cykelstölder, anmälningar på rent jävelskap eller egoistiska föräldrar som bråkar om sin ungar...

Tunnelbana till Nacka - jo man får tacka

Det stod att läsa på text-tv i morse att en utbyggnad av Stockholms Tunnelbana till Nacka är en riksangelägenhet. Det är på något sätt kärt att de där uppe tror att övriga Sverige bryr sig om deras tunnelbanesystem...

Men det är nog så med de flesta huvudstäder - övervärdering av sin egen betydelse.

Poff - så blev det mörkt

Nej, inte direkt egentligen, men strömmen gick i kvarteret när arbetsdagen närmade sig sitt slut. Svarta skärmar och telefoner och en kännbar tystnad när all apparatur dog ut. Då blir det märkbart hur mycket en kabel med nätverksanslutning egentligen gör. Totalt handikapp (närapå iallafall).

Vi är så vana vid ständig uppkoppling, hemma som borta. Så mycket nu kretsar runt denna tillgänglighet och nåbarhet.

Varde ljus - och det varde mörkt

Köpa tillit

Fick 100 euro av Lufthansa som kompensation för att deras personal klantat sig. På det sättet hoppas de att jag ska få fullt förtroende för deras tjänster igen. Men hallå, fina gester till trots, personalen blir väl inte bättre för att jag blir kompenserad... Det ända jag vill är att det ska fungera nästa gång och andra ska undvika samma bekymmer.

Ordnung muss sein!


Det brustna hjärtat - myt eller verklighet?

Jo, en stark emotionell upplevelse som är negativ kan leda till en fysisk spricka i hjärtat. Mer vanligt vid denna åkomma är dock att delar av hjärtat slutar att slå. Anledningen till att man inte trillar av pinnen knall och fall är att den del som fortfarande slår kompenserar för delen som inte längre är verksam. I övrigt är symptomen liknande som vid hjärtinfarkt.

Riktigt trist är det för de 3-4 % av de årligen 800 i Sverige som drabbas, som denna åkomma leder till döden för.

Forskarvärlden står förundrad över de mekanismer i kroppen som gör att hjärtat kan reagera så. Oftast får det läka ihop av sig själv.

Tiden läker alla sår men ärren kan finnas för evigt.

Om tillit

När vi väl har skänkt en annan människa vår tillit, bör vi låta henne få reda på att hon har vårt fulla stöd.Just det leder i regel till att hon kan motsvara och vida överträffa våra ursprungliga förväntningar.

Om lycka

"»Meningen med livet är inte att vara lycklig. Det är att vara till nytta, att vara redbar, att vara medkännande och att sörja för att det märks att du levt, och levt väl.« [...] Det är naturligtvis inget fel i att vara lycklig [...] men det räcker inte för att ge mening och innehåll. En människa kan inte bara leva för sig själv och sin egen lycka.

En människa behöver andra människor, en uppgift och något att tro på för att vara lycklig, för att leva ett gott liv. [...] det som ger mest varaktig lycka är att göra gott för någon annan. Att engagera sig i något annat än de egna privata projekten.

Att delta i sammanhang och skeenden som syftar till att göra något gott för någon annan ger mer lycka och tllfredsställelse än att köpa en ny bil, få högre lön eller att åka på semester. Jag tror att det handlar om mening; om upplevelsen om att göra något som är meningsfullt."




Ur Ett gott liv
©Ann Heberlein

Har du packat ännu...

...brukar frågas innan avfärd. Ofta flera dagar i förväg. Men varför ska just att packa en väska va ett så stort projekt som ska påbörjas flera dagar innan det behövs. Det handlar ju liksom inte om en flytt. För att inte tala om det allmänintresse en sån ovärdslig sak kan röna.

Bara folk som inte kan planera behöver marginaler.

De fattigas amerika

Det står att läsa i dagens tidning att över 80 000 svenskar tog sig till Danmark på 1800-talet för att jobba bla vid järnvägen och stenhuggerier. De som varken hade råd eller möjlighet fick nöja sig med det lilla grannlandet i väster. Att ha en svensk piga ska ha varit status på den tiden.

Två slutsatser dock ej vetenskapligt underbyggda kan vi dra av detta

1) Många av dagens danskar borde ha svenska ättlingar

2) Pia Kjersgård, som ville sätta upp en bom mot Sverige är lite sent ute

Nokia Lumia 710

Erhållit ny telefon. Eller telefon och telefon, ringa är den lilla biten det går att göra med apparaten. Från att ha haft en apparat det gått att använda till att ringa, skicka och ta emot SMS/MMS och ta bilder så är det milsvid skillnad.

Instruktionsbok på Nederländska och Franska gör det inte lättare, men med lite kreativitet går allting.

Ring ring bara du slog en signal

Kläderna gör kvinnan

Det kan forskas i det mesta. Senast om vilken färg på kläder som mest attraherar män. Svaret är rött, sen kvittar det vilken typ av plagg det handlar om. Jämförelsefärgen testen gjordes på var vitt.

Hur var det nu vi sa när vi var små...

Vitt är skitt - rött är sött

Råmat

Nej, det handlar inte om det ljud korna utstöter då och då, utan den nya flugan RAW Food. Livsstilen för maximal hälsa och skönhet. Nyvunnen fysisk och mental energi, ett klarare och skarpare intellekt, större kreativitet, kan se klarare på problem och enklare hitta lösningar till dessa. Förutom ovanstående kommer, en friskare, spänstigare och mer slimmad kropp samt vackrare och klarare hy på köpet med denna metod.

Det handlar om att äta råa oberedda varor såsom frukt, grönsaker, färska frukt- och grönsaksjoser, groddar, örter, nötter & frön, fermenterade grönsaker, sjögräs, alger samt olika former av superfoods, svampar och örter, och då i ett så miljövänligt och naturligt tillstånd som möjligt. Allt för att bevara maximal näring och energifrekvens.

Låter som vegetarisk kost?

Same same but different...

...och skidan den slinter

Första söndagen i mars och som vanligt årets Vasalopp. Fortfarande vid detta sena klockslag verkar motionsåkarna passera mållinjen. Flera timmar efter vinnaren som för övrigt vann för tredje året i rad. I övrigt verkar helgens TV dominerats av skidor av olika slag.

Tror dock inte det idag ser ut som det gjorde under bloggarens barndom när TVn rullades in på lektionstid i skolan för att titta på Stenmark, bröderna Märr, Zurbriggen och allt vad de hette.

Men de e int lönt att förklara för en som int förstår som Stenmark sa.


Dagens tanke

Hur äkta intellektuell övertygelse ska omvandlas till äkta känslor, och sedan omsättas i ett självklart och glädjerikt liv är själva existensen verkliga problem.

Var de vår

Solen skiner, och det luktar vår. Mycket mer människor ute och rör på sig. Bänkar intas. Desperat efter en lång vinter lapas de små solstrålarna. Det går inte att bärja sig utan det ska lättas på kläderna.

Om några dagar snörvlar och hostar befolkningen, men är det värt det?

Det kommer alltid en vår.

Skojar du eller?

Inte bara första april, utan även första mars och första maj är för vissa personen "lurardagar". Dock är de två sistanämnda inte riktigt officiella utan enbart travestier på första april. Varianten mars mars måne jag ska lura dig till Skåne funkar lika med ordet maj. För oss boende i det kontinentala landskapet borde det dock vara mer hot att lura oss från Skåne.

När jag var liten körde vi varianten "mars mars din gråhårade Larrs" (med ett litet alternativt uttal av Lars). Dess ursprung eller om det bara var vår livliga fantasi minns jag inte.

Det är sant!

RSS 2.0