Siste april

Högtid för många som pluggar. Såg att beräkningarna låg på upp till 25 000 studenter som under dagen och kvällen kommer att uppehålla sig och partaja i Stadsparken i Lund. Fylla och slagsmål eller sippande och kultiverat, det återstår att se. Skitigt kommer det att bli iallafall.

Och vi vet var de är.

Mod och klok försiktighet

Då rädslan levde kvar kände vi igen den, och vi blev kapabla att handskas med den. Vi började betrakta varje motgång som en gudasänd möjlighet att utveckla det slags mod som föds ur ödmjukhet, snarare än ur förhävelse.





Ur Som Bill ser det

Det ömmar

Cyklade för första gången på länge länge idag. Supportade en ungdom med kvällspostsförsäljning och det var ca tre timmar i regn på hård cykelsadel. Röven börjar ömma nu.

Men det som inte dödar härdar...

Skaffa hjälp för att hjälpa de som ska hjälpa

Ibland är det förvånansvärt hur svårt det är att få den service man har rätt till och därmed kan begära. Undanflykter och brist på ansvar är anmärkningsvärt.

Man ska ju inte behöva hyra in Manpower för att se till att de som ska hjälpa får hjälp att hjälpa...

Bravo!

Klassikern Bravo finns nu med fruktkött. Fruktköttsjuicen började väl med Godmorgon juicen med apelsin. De två apelsinkamraterna Bravo och Godmorgon gick hand i hand som nära på ända alternativen. Nu liknar juicedisken en skog av smaker med det mesta olika kombinationer, med eller utan fruktkött.

Är det inte bättre att äta en apelsin?

Hur tänkte dom där...

Nattvandrarna i Halmstad har haft ölreklam på sina västar. Kanske inte så lämpligt med tanke på deras syfte... Bryggeriet ska dock byta ut ölreklamen mot dito för läsk och vatten.

Med tanke på hur bus och rackartyg kryper allt längre ner i åldrarna borde det kanske gynna mer att ha vällingreklam...

Nya kosing

Designen på de nya sedlarna visades idag. Kända svenska kulturpersonligheter på framsidan och landskapsbilder från "deras" landskap på baksidan. Birgit Nilsson, den världsberömda operasångerskan pryder 500-lappens framsida och Öresundsbron samt en Skånekarta baksidan.

Men... Vad är det för streck som sneddar över nejden? Jo, gränsen mellan Kristanstad län och Malmöhus län, som upphörde för över 10 år sedan finns kvar...

Nya sedlar - gammal info.

Att vara rättvis

Vårt första mål bör vara att utveckla självbehärskning. Detta är verkligen av yttersta vikt. Om vi talar eller handlar obetänksamt eller i hastigt mod tappar vi samtidigt förmågan att vara objektiva och toleranta.




©Som Bill ser det

Nokia 103

Mobiltelfontillverkaren Nokia ska lansera ännu en ny mobiltelefonmodell. Nokia 103, som kommer att ligga på under 200 kronor i konsumentpris om den överhuvudtaget kommer att säljas i Europa, har en svart vit skärm, radio, ficklampa och... ... ja det verkar va finesserna som finns.

Wow, en mobiltelefon som är till för att ringa med!

Källa: http://www.mobil.se/nyheter/har-ar-superbudget-luren-nokia-103-1.504867.html


1997-04-21

Klev jag för första gången in på min blivande arbetsplats. Visste inte riktigt vad det egentligen var jag skulle börja jobba med. Något som idag nästan är var mans egendom men som vi alla klarade oss utan för 15 år sedan.

Men utvecklingen går frammåt.

På alla plan.

Det ringer det ringer, skynda dig att svara

Ringde vid två tillfällen utan att få svar. Tänkte jag prövar väl igen efter en stund. Personen hinner dock ringa tillbaka innan och nästan ursäktar sig för att det inte blev svarat på mobilen. Var hos sjukgymnasten.

Man ska varken behöva ursäkta sig eller förklara varför man inte svarar i sin mobiltelefon, men tyvärr så är kravet på tillgänglighet så stort bara för att man har mobil att man känner sig skyldig att förklara. Och många som ringer upp tar för givet att det ska svaras. Häpnaden kan ibland bli stor när det visar sig att personen ibland helt enkelt lämnar mobilen hemma.

Sorglig utveckling.

Försvararen av försvaret

Så blev det tillslut en försvarsminister med erfarenhet inom sitt område. Från en vapenvägrare till en yrkesmilitär. Får se vad det bringar med sig. Lite bykar att tvätta och sedan full fräs framåt. Eller kanske försiktig general.

Nej, kapten var det ju hon är.

Dagens dikt

Tiden går
Tiden står stilla
Tiden går långsamt
Tiden går fort

Tiden märks av
Tiden märks inte av
Tiden går för långsamt
Tiden går för fort

Tiden ekar
Tiden är tyst
Tiden gör spår
Tiden är abstrakt

Tiden finns inte
Fast tiden existerar


Illegala vapen

Ett knippe journalister stod inför domstol idag för vapenbrott. De skulle testa hur enkelt det var att få tag på vapen i Malmö. Bara fem timmar tog det så levererades en pistol till ett hotellrum. Pistolen tog sedan omhand av polisen i sin tur.

Journalistiskt uppdrag eller brottslig gärning?

Iallafall ett illegalt vapen mindre på våra gator. Hur många tusen återstår...

AMF ITPK SPP

Förkortningarna duggar tätt i brevlådan just nu med erbjudanden om att flytta pensionspengar hit och dit och besked om vad jag redan kommer att få från hittan och dittan. Vet inte om det är någon speciell kampanjperiod eller det bara slumpat sig så.

Dock vet jag att jag från och med 20360201 från SPP kommer att få 31 kronor i månaden livet ut, som det ser ut idag.

Well done!

Hipp hipp hurra

Många firar idag går det att utläsa av dagens regionaltidning. Ingen dag på året finns det så många i Sverige födda personer som fyller år. Under de senaste 10 åren ligger de dagar med flest födda runt denna period med sen vår-tidig sommar.

De dagar på året då minst antal  födda sett dagens ljus de senaste 10 åren ligger däremot från 20 november till årets slut.

Det framgår dock inte om de varit halvvägs ut och vänt in igen när de sett den årstidens bistra klimat...


Vem är du vem är jag

Ytlighet och skådespeleri. Hur orkar vissa människor bära runt på en mask och upprätthålla en yta utåt medan det råder helt annorlunda innåt. Vara olika människor beroende på situationer och vem som är i närheten. Men det är väl ett av mänsklighetens mysterier.

Att va en människa utåt och en annan människa när föreställningen är över och hen sitter avsminkad i logen, det kan inte vara hälsosamt i längden.


Då skulle det va otur

Fredag den trettonde, otursdagen påstås det. Varför just denna datum skulle va så speciellt jämfört med andra står ofta som ett frågetecken. Likaså varför vi ska undvika gå under stegar, inte lägga nycklarna på bordet och så vidare. Än har det inte hänt något iallafall.

Kanske tur i oturen

Georges Remi

Alias Hergé, Tintins pappa, dök upp i ett kryss här som svar. Var blev Tintin av tänker jag då det samtidigt slår mig att det inte var så länge sedan det var preiär på en Tintinfilm. Still going strong. Spännande, ibland lite kusliga (för 30-35 år sen iallafall) historier på tecknad film och storserie som lånades på biblioteket.

Anfäkta och anamma!

Han hon hen

Senaste inlägget i den könlösa debatten handlar om en plugin som ersätter "han" och "hon" med "hen" på nätet. Henerator.se  Ironi eller ett sätt att lyfta frågan får var och en själv avgöra.

Vart bär utvecklingen hen...

Fritid - eller bara fri tid

I en undersökning svarar 20% att de ofta eller alltid använder sin fritid för arbete. Lite fler, 39%, uppger att de gör det ibland.

Frågan är om de här människorna är oumbärliga, tror de är oumbärliga eller helt enkelt inte har något liv. Osunt är det säkert i längden.

Våga sätta gränser!

Idag är en annan dag

Sista lediga dagen i dethär sjoket. Han är korsfäst och uppstånden och vad är kvar, jo annandagen, då vi ska minnas hans möten med människor. Denna blindtarm in i veckan efter. Dagen som är officiell helgdag i inte mindre än 114 länder i världen.

Kort arbetsvecka blir det igen. De duggar lite tätare inder våren. Sen ska jag upp tidigt imorgon igen.

Men imorgon är en annan dag.

I vardagens lunk

Kanske skulle göra något annat... Tankarna kommer då och då under lediga dagar, efter snart 15 år på samma ställe. Tas förmycket för given och kompetens tillvaratas inte. Uppmuntran för det dagliga jobbet är viktigt oavsett om man är ny eller gammal i gamet. Men vad skulle jag göra istället... Krokarna ligger ute och det hugger ibland, men sen känns det så enkelt att bara köra på som vanligt...

Får väl se nästa långhelg...

Den öde staden

Lugnt och stillsamt, knappt något folk ute. Sitter alla och slår äggändar mot varandra. För mot för. Akter mot akter. Och igår, då skulle vi ju tänka på den stackars jesus som blev korfäst, var det lugnt och stilla då också? Nej de röda dagarna liknar mer vilken dag som helst när det gäller aktiviteter och nöjen. En dag ledigt är väl det ända som betyder något.

Ägg lär ju va bra för potensen, men håller mig nog till de av choklad ändå!


Vagnbrist

Pga vagnbrist körs 12.08 tåget med mindre antal vagnar, det kan bli trångt. Står att läsa på trafikbolagets hemsida.

Och genast börjar jag pusta och stånka, nästan två timmar innan avgång. Gillar inte att sitta på de i min mening trånga lokala tågen inom Skåne med andra passagerare uppe i mitt knä. Kycklingar bör ha en viss yta i sin bur, då borde passagerare också behöva det i ett tåg. Tycker jag. Men det är ju mitt problem. trivs jag inte kan jag ju åka till Lund och ta bussen därifrån istället.

Varför inte uttnyttja denna tripp på 1 timme och 20 minuter österut att stifta bekantskap med lite nya människor, när vi ändå har denna intima samvaro, tänker jag.

Nej just det, jag måste ju tvunget sitta i tysta avdelningen!

Rapporten om lycka

Den första rapporten om lycka runt om i världen har presenterats nyligen. De lyckligaste länderna i världen ligger alla i norra Europa där Danmark toppar. Även de andra Nordiska länderna ligger bra till. Låg korruptionsnivå, social trygghet och åsiktsfrihet väger tyngre än inkomstnivåer visar det sig.

Undrar om gemene man tänker så egentligen...


Vita tisdagen

Nej, det handlar inte om snö. Det handlar om benämningen på tisdagen i "stilla veckan" som är ett annat namn på påskveckan. Egentligen är det namnet på tisdagen i fastan som fått ge namn åt denna tisdag i påskveckan. Ett av anledningarna till namnet i sig kommer från att det fordomdags var sista dagen man fick äta vitt mjöl samt ägg inför påskhögtiden.

Men vi vet ju alla att en vit dag kan firas närsom!

Vår vinter vinter vår

Ja, vad är det egentligen? Har från säker källa hört att det snöat i delar av Skåne. Påsken ska bli kall och regnig. Det är ju april. Åsikterna är många, men vad kan vi göra åt det? Ingenting.

Men det kommer alltid en sommar oavsett vädret.

Skämtar du eller

Första april och stora skämtardagen. Mediernas skämt brukar bli allt lättare att genomskåda. Ibland kan det dock va svårt att veta om det man hör är ett skämt eller inte, och då handlar det om uttalanden från vuxna människor.

Men nej, det är ofta inte skämt utan på allvar uttalade saker. Självgodheten skvätter. Fram med paraplyerna.

RSS 2.0